Home>Schoolgids>1. Onze school>Sport, bewegen en gezondheid!

Sport, bewegen en gezondheid!

De Steenuil heeft het vignet “gezonde school”. Dat betekent dat sport, beweging en gezonde voeding een belangrijke rol spelen binnen de school en ons onderwijs. Van sporten en bewegen tot moestuintjes én gezond eten en drinken. Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat veel bewegen en een gezond leefpatroon tot betere concentratie en leerprestaties leiden. Dat is één van de redenen waarom leren en bewegen binnen ons onderwijs centraal staan. Denk aan bewegingsactiviteiten in de taal- en rekenlessen, taal en rekenen in de gymlessen.
Op het schoolplein, in de gymzaal, tijdens de lessen en tussen de lessen door bewegen onze kinderen. De kleuters hebben iedere dag bewegingsonderwijs in het speellokaal of op het schoolplein. De groepen 1 tot en met 8 krijgen tweemaal per week les van de vakleerkracht die aan onze school verbonden is. De lessen worden op donderdag en vrijdag gegeven. We streven naar een uur bewegen per dag. Bewegen stimuleert zowel de lichamelijke als de geestelijke vaardigheden. In de ochtend en middag pauze staat het bewegen ook centraal. Op het plein geven we de speeltijd op maandag en dinsdag vorm met Beweegwijs, dat is begeleid spelen op eigen niveau met keuzemogelijkheden en uitdaging! Dit doen we onder het motto “Beweeg je wijs”. Tijdens Beweegwijs staat het met en van elkaar leren ook centraal.
Op het plein begeleiden juniorcoaches de activiteiten, onder begeleiding van de leerkrachten. De activiteiten op het plein worden in verschillende kleuren aangeboden.