Home>Schoolgids>1. Onze school>Een wereldschool

Een wereldschool

IBS De Steenuil in de wijk Keizerslanden, aan het Wezenland in Deventer valt op door het prettige leefklimaat en het uitstekende onderwijs! Er is speciale aandacht voor geloof, cultuur, sport, bewegen en gezondheid. Het karakter en de sfeer van de school wordt bepaald door leerlingen, leerkrachten en door u als ouder. IBS De Steenuil streeft ernaar alle leerlingen kwalitatief goed onderwijs te bieden. Dát is onderwijs dat verder gaat dan leren rekenen en lezen, hoe belangrijk we deze basisvaardigheden ook vinden. De persoonlijke aandacht, structuur en zorg voor uw kind staan bij ons voorop!

IBS De Steenuil bevindt zich in het prachtige kindcentrum, Kei 13, voor kinderen van 0-13 jaar. De school valt op door het interconfessionele karakter, het positieve leerklimaat, onderwijs op maat én de speciale aandacht voor sport, bewegen en gezondheid. Op onze wereldschool staan de culturen van alle kinderen centraal. Dat sluit prachtig aan bij de multiculturele wijk, waarin de school staat.

“Wij zorgen ervoor dat uw kind een prachtige, leerzame en verrijkende wereldreis maakt!”

Gezonde school

IBS De Steenuil is een gezonde school, waar gezonde voeding, sport en bewegen centraal staat. Ons uitgangspunt is dat kinderen met plezier leren en natuurlijk ook met plezier naar school gaan. Wij zorgen ervoor dat uw kind een prachtige, leerzame en verrijkende wereldreis maakt.

Er is alle ruimte voor individuele aandacht en begeleiding. Elk kind krijgt de persoonlijke aan- dacht die het nodig heeft. Samen met u zorgen we voor onderwijs op maat!

Onderdeel van Stichting Quo Vadis

IBS De Steenuil maakt onderdeel uit van de Stichting Quo Vadis. Stichting Quo Vadis is een onderwijsstichting voor Interconfessioneel, Katholiek en Protestants-Christelijk primair onderwijs met scholen in de regio Deventer en Almelo. Stichting Quo Vadis wil ieder kind de best mogelijk basis voor de toekomst bieden. Om dat te bereiken, willen we zowel de kinderen als al onze medewerkers stimuleren om te jongleren met hun talenten. Jongleren is de kunst van het loslaten om zo meer aan te kunnen. Jongleren is vertrouwen geven en vertrouwen krijgen. Jongleren maak je je eigen door het te doen en door te leren van fouten. Het inzetten van talenten maakt werk en studie leuker en de resultaten beter. Jongleren met talenten maakt leren zo boeiend dat “een leven lang leren” geen opgave is.