Home>Schoolkamp 2016

Schoolkamp 2016

Maandag 6 juni. Teletekst belooft een tropische dag zonder wolken, louter zonneschijn. Yess…beter kan niet.

Rond 10.00 uur worden we uitgezwaaid en gaan op de fiets richting Gorssel. Al gauw stijgt de temperatuur en zijn we blij dat we onder de bomen fietsen. Bij het zwembad aangekomen zijn de eerste enthousiastelingen al na 2 minuten in het water. Er is ook een duikplank waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Bommetjes, wedstrijdjes en elkaar nat spatten. Heerlijk.20160607_095102

Dan wordt het tijd dat we onze kampeerboerderij gaan “innemen”. Dit was toch nog wel onverwacht een aardig stukje fietsen, maar aangekomen op De Veldhof worden we euforisch. Een plaats voor kampvuur, heel veel ruimte en bijzondere slaapvertrekken (met zo nu en dan een insect als extra gast). Nog meer vrolijkheid komt er als meester Gerard uit Twello komt met het door hem bereide eten. Kippenvleugeltjes en rijst. We lieten het ons goed smaken.

Later die avond hebben we nog gezongen bij het kampvuur en zijn we moe maar voldaan naar onze bedden gegaan. 20160607_080635

Dinsdagmorgen. Ontbijten en dan naar het Klimbos. Super spannend voor menigeen, maar voor een ander kon het niet spannend genoeg gemaakt worden. Het weer was wederom goed en de sfeer ging al richting uitmuntend. Later die dag hebben we ouders en leerkrachten op bezoek gehad. Dat was leuk.20160607_124032

Wellicht het hoogtepunt van het kamp was het bosspel. Twee groepen/teams namen het in het donker tegen elkaar op. De vlag van de tegenpartij moest veroverd worden. Team meester Henk-Jan won dit spel met 3-1. “Waar is het feestje? Hier is het feestje?” Klonk het door de donkere bossen van Kring van Dordt.

Woensdag kwamen we om 13.00 uur heelhuids terug op de Steenuil. Het was een tof kamp.